Avonturen met Abel

In mei is Rosa, student, 23 jaar, voor 2,5 week bij Stichting PUMA Ayni in Peru geweest om Engels te oefenen met de kinderen en jongeren die wij ondersteunen.

Zij vertelt over haar avonturen met Abel:
” Voor het begin van mijn master had ik een paar maanden de tijd om door het prachtige Zuid-Amerika te reizen. Aan het einde van mijn reis ben ik 2,5 week bij Octavio en Lisette geweest om mee te helpen bij de activiteiten van PUMA Ayni. In het familiehuis waar ik verbleef woont Abel, die in opleiding is tot gids en het erg gezellig vindt om te kletsen en leuke feitjes uit te wisselen. Ik wilde in de tijd dat ik in de Heilige Vallei was graag de mooie omgeving leren kennen en Abel wilde zijn Engels oefenen, dus dit was een perfecte uitwisseling.

Tijdens de 2,5 week bezoeken we samen een paar prachtige oude Inca-sites en maken mooie wandelingen tussen de maisvelden en langs de oude ruïnes. Abel rent vaak voor me uit, maar blijft me wel moed inspreken door telkens te zeggen “you’re fast” en dat het voor hem ook “a bit hard” is.

Het maakt niet uit of Abel al op de plek geweest is die we bezoeken, want als goede gids-in-wording doet hij ook over onbekende bestemmingen onderzoek de avond van tevoren.

Onderweg tijdens onze wandeltochtjes hebben we het over ons favoriete eten, de muziek die we luisteren en of we van sport houden. Als we een lang stuk moeten lopen, zet Abel zijn favoriete nummers op, van Cumbia tot Huayno.

Na 2,5 week spreekt Abel een stuk gemakkelijker Engels en komt hij soms met uitdrukkingen waar ik me over verbaas. Daarnaast ben ik in die tijd veel meer te weten gekomen over de Inca’s, ken ik de nieuwste muziekhits en weet ik nu zelfs een paar woordjes Quechua.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *