Doelstelling

Doelstelling van Stichting PUMA Ayni is ondersteuning van kansarme kinderen en jongeren in Peru, in het bijzonder in Urubamba (Cusco), op het gebied van eten, onderwijs, gezondheid, huisvesting en persoonlijke ontwikkeling.

DOELSTELLING

Basiszorg voor de kleinkinderen van Mama Grande

Op het moment richten we ons in de basis op de levensbehoefte van de kleinkinderen van Mama Grande. PUMA Ayni ondersteunt vijftien kinderen en jongeren op het gebied van eten, gezondheid, wonen en onderwijs.

De grootste uitdaging is voldoende geld voor onderwijs.

De twee oudste kleinkinderen studeren nu met steun van donateurs in Cusco. Zoraida hoopt in 2020 haar studie toerisme af te ronden en als gids te gaan werken. Rosa Maria studeert sinds 2018 hotelmanagement in Cusco. Sinds begin 2020 met steun van de Stichting StandUp4Talent. Haar droom is om manager te worden van een groot hotel in Cusco.

Carlos kan net als zijn vader Elio goed koken en studeert sinds begin 2020 voor kok in Cusco.

December 2020 ronden twee jongens hun middelbare school af en hopen ze ook te kunnen studeren. Abel heeft net als Octavio een grote liefde voor de cultuur en denkt daarom aan een studie toerisme. Gozguan hoopt te worden aangenomen op de politieacademie in Cusco.

De jongere kinderen hebben voor hun school ook jaarlijks nieuwe schoolspullen en kleding nodig. Daarnaast draagt PUMA Ayni bij aan de kosten voor eten, wonen en gezondheidszorg, samen met hun ouders voor zover dit financieel mogelijk is.

Steun voor mensen die Ayni nodig hebben in Urubamba en Huacahuasi

Naast de basiszorg voor de kinderen, zal PUMA Ayni altijd een klein deel van de inkomsten besteden aan hen die het nodig hebben. Warme kleding of schoenen. Eten om de maand te overleven. Een bijdrage aan zorgkosten. We kunnen niet iedereen steunen, maar met kleine bijdragen kunnen we mensen in nood soms net verder helpen. Vanuit de Ayni organiseren we daarom ook, jaarlijks een actie voor de kinderen uit de bergen of steunen we ouderen in de barre wintermaanden met warme kleding of eten.