Machu Picchu, de oude berg

Herontdekt in 1911 en verkozen tot ‘nieuw wereldwonder’ in 2007: Machu Picchu is zonder twijfel het symbool van Peru.

Machu Picchu ligt in de Ceja de Selva, het overgangsgebied van het Andesgebergte naar het subtropisch deel van de Amazone, op 2350 meter hoogte. De natuur is er fascinerend: enerzijds is het erg bergachtig, anderzijds bestaat de vegetatie al grotendeels uit tropische gewassen. In het dal stroomt de Urubamba rivier. Hiervandaan is Machu Picchu met geen mogelijkheid waar te nemen; reden waarom de Spanjaarden de stad nooit ontdekt hebben.

Deze verborgen stad is in 1911 door de Amerikaan Hiram Bingham bij toeval ontdekt. Hij was op zoek naar de legendarische stad Vilcabamba, toen lokale boeren hem wezen op door subtropisch regenwoud overwoekerde ruïnes op een heuvel.

De ontdekking van Machu Picchu geldt als één van de belangrijkste archeologische vondsten van de twintigste eeuw. Niet alleen is de stad met haar verschillende gebouwen indrukwekkend, ook is het de spectaculaire ligging die deze plek zo bijzonder maakt. Absoluut een hoogtepunt van je reis.

Belangrijke alternatieve wandelroutes naar Machu Picchu zijn de Inca Jungle Koffietour en de Lares trek. Je wandelt over oude Incapaden die onderdeel zijn van het uitgebreide netwerk aan wandelpaden dat de Inca’s bouwden naar de uithoeken van het uitgestrekte Incarijk.

Inca Jungle Koffietour | De Inca Jungle Koffietour is een avontuurlijke tour door de hoge jungle. Onderweg geniet je van adembenemende landschappen, schitterende flora en fauna, leer je over het verwerkingsproces van de koffie en/of cacaobonen, ontdek je het natuurlijk evenwicht van de ecologische fruit- en koffieteelt, proef je een grote variëteit aan vers fruit en zelfgemaakte chocolade of kopje koffie, kun je genieten van het warme water van de thermaal baden Colcamayo en overnacht je bij lokale koffie – en fruitboeren.

Lares trek | De tweedaagse Lares trek  is een prachtige wandeling door het hooggebergte. Je wandelt van het bergdorp Patacancha via Huacahuasi naar Lares.

Onderweg geniet je van besneeuwde bergtoppen, spiegelende bergmeren en de overweldigende natuur en rust in het hooggebergte. Je overnacht bij een lokale Quechua familie in het bergdorp Huacahuasi (3.850 meter). Een unieke gelegenheid om te ervaren hoe de indianen hoog in het Andesgebergte leven.

Machu Picchu kun je vanuit Ollantaytambo ook per trein bereiken.

Dagtour Machu Picchu

Inca Jungle Koffietour

Lares trek