Hannah Cuppen over Octavio en Lisette

Lisette en Octavio zijn mensen die de roep van hun hart volgen en doen wat heel dichtbij henzelf ligt. Authentiek, bewust en nauw verbonden met de natuur zijn kernwoorden die ze beiden met elkaar gemeen hebben. Je voelt het respect voor elkaar, voor het leven en voor alles wat de natuur te bieden heeft. Zij zijn in staat de geschenken van de natuur te zien en deze door te geven aan anderen. Dat doen zij ieder op hun eigen unieke manier.

Lisette is een open en toegankelijke persoonlijkheid. Zij heeft een breed scala aan kwaliteiten die zij op verschillende manieren combineert. Ze heeft een passie voor het werken met natuurlijke materialen zoals het spinnen en verven van wol op authentieke Peruaanse wijze. Bij hulpvragen van mensen zet zij haar creativiteit en kwaliteit als beeldend kunstenaar in om iemand een nieuwe richting te geven.

Octavio is de stille kracht die bescheiden aanwezig is maar de leiding neemt waar nodig.
Zijn sterke intuïtie geeft een gevoel van veiligheid en betrouwbaarheid. De levenservaring die hij in zijn jeugd heeft opgedaan hoog in de bergen heeft hem geleerd een te zijn met de natuur wat hij doorgeeft aan anderen. Dit doet hij vol overgave in zijn werk als gids. Hij begeleidt mensen bij het bezoeken van bijzondere plekken in Peru. Zijn liefde voor zijn land en zijn cultuur voel je door alles heen.

De kwaliteiten van Lisette en Octavio komen samen in het organiseren van trektochten door de bergen waarbij ze mensen zowel fysiek als mentaal ondersteunen.
Hun beider kracht is mensen terug te brengen naar de kernvraag: wie ben je als alles om je heen wegvalt. Wat blijft er dan over? Omdat zij in hun eigen leven antwoord hebben gegeven op die vraag en dit iedere dag leven zijn ze in staat anderen hierin te begeleiden op een manier die ieders waardigheid en autonomie dient. Wat je krijgt is eerlijkheid, puurheid en de bijzonderheid van de eenvoud. Ze stemmen zich zo op je af dat je precies krijgt wat bij jou past op dat moment.

Hannah Cuppen, auteur ‘Liefdes BANG’