OORSPRONG PUMA AYNI

In de naam van onze stichting hebben we gekozen voor PUMA, de familienaam van Mama Grande, en voor Ayni. Ayni betekent in het Quechua ‘wederkerigheid’. Het is de basis van het dagelijks leven in het Andesgebergte. Geven en ontvangen: vandaag voor mij en morgen voor jou. Je geeft bewust, met de intentie iets te doen voor de wereld, voor een ander. Volgens de Inca-traditie keert de energie uiteindelijk (versterkt) weer bij je terug.

Visie

PUMA Ayni vindt dat alle kinderen genoeg en gezond eten, onderwijs, zorg, een dak boven het hoofd en persoonlijke ontwikkeling verdienen zonder de waarden van de traditie te verliezen.

In Peru zien we dat kinderen uit achtergestelde gezinnen geen toegang hebben tot een opleiding na de middelbare school. Door kinderen en jongeren te onderwijzen, geef je ze de kennis die ze nodig hebben om zichzelf en de wereld te veranderen.

Missie

We willen dat kansarme kinderen – niet incidenteel, maar duurzaam – op eigen kracht een onafhankelijk leven kunnen leiden en trots kunnen zijn op wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Met financiële ondersteuning en persoonlijke begeleiding wil PUMA Ayni kinderen en jongeren op weg helpen naar die duurzame zelfstandigheid.