Hieronder vindt u informatie voor uw reis aan Peru. U leest over de cultuur, het klimaat en het eten in Peru. 

 

Peru

Peru is voor velen het boeiendste land van Zuid-Amerika. De verscheidenheid aan natuur en cultuur zijn overweldigend. De Andes doorsnijdt het land van noord naar zuid. In de bergen geniet u van besneeuwde bergtoppen, groene dalen en spiegelende bergmeren. In het oosten ligt het uitgestrekte Amazonewoud en ten westen van de Andes de Atacama-woestijn, een van de droogste woestijnen op aarde.

In Peru komt u in een andere cultuur terecht, waar soms andere normen en waarden gelden dan in de westerse maatschappij. Het dagelijks leven is minder georganiseerd dan in Nederland. De reis zal daardoor niet altijd even comfortabel verlopen en we kunnen voor onverwachte obstakels komen te staan. In het Peruaanse dagelijks leven is dit niet meer dan normaal. Als u eraan kunt wennen, zal het uw reis naar Peru alleen maar verrijken.

De officiële taal in Peru is Spaans. Daarnaast zijn er grote groepen indianen voor wie de moedertaal nog steeds het Quechua is. Het is in Peru in de zomer 7 uur en in de winter 6 uur vroeger dan in Nederland.

Eten

Peru is het land van de aardappel. In de Andes komen vierduizend verschillende varianten voor. Daarnaast kent Peru een grote variëteit aan eten zoals maïs, tomaten, quinoa, avocado, ananas, mango, forel, alpaca en caviavlees.

De bekendste Peruaanse gerechten zijn:
• Cebiche – vis en schaaldieren gemarineerd in citroensap.
• Chupe de Camarones – garnalensoep.
• Pachamanca – vlees, (zoete) aardappelen en tuinbonen bereid in een aardeoven.
• Lomo Saltado – lichtgebakken vlees met tomaat, ui, friet en rijst.

Klimaat in de Andes

Peru bestaat grofweg uit drie delen: de kustregio in het westen, de hooglanden van de Andes en de jungle van de Amazone.

In de bergen is het weer tussen mei en augustus vrij stabiel. De beste reistijd voor het Peruaanse hoogland is van mei t/m oktober. Er valt dan relatief weinig of geen regen en er zijn vrij veel zonuren. Dit betekent echter dat in deze tijd de nachten ook helder en daarmee zeer koud zijn.

De temperaturen schommelen sterk tussen dag (20 à 25°) en nacht (-5°). Een goede slaapzak, wanten en warme kleding zijn daarom noodzakelijk. Bovendien is de lucht ijl en is de straling van de zon sterk. Een goede zonnebrandcrème (sunblock) en een hoed of pet zijn onontbeerlijk.