Inspiratie Cultuurreis 

Heilige Vallei van de Inca’s – Pisac – Ollantaytambo – Moray – Salineras – Chinchero – Machu Picchu – Cusco

 Machu Picchu

Programma van dag tot dag

dag 1 | reizen naar Urubamba | middag vrij

Via Lima reis je met een binnenlandse vlucht naar de oude Incahoofdstad Cusco, ‘de navel van de wereld’. Na aankomst word je welkom geheten door PUMA trekking en naar het hotel in Urubamba gebracht, waar je de komende nachten verblijft.

Urubamba ligt 60 kilometer ten noorden van Cusco in de Heilige Vallei van de Inca’s: El Valle Sagrado.  Het is een heerlijk dorp om te verblijven. De mensen zijn vriendelijk, het klimaat is er aangenaam en het ligt op een fijne hoogte, onder de 3.000 m

dag 2 – 5  | dagtrips vanuit Urubamba

Vanuit Urubamba bezoek je de Incaruïnes en kleurrijke markt van de stad Pisac. Het sfeervolle dorpje Ollantaytambo waar je heerlijk rond kunt lopen in de kleine straatjes met prachtig uitzicht op de Incaruïne, gebouwd in de vorm van een lama. De landbouwterrassen van Moray en de zoutpannen van Salineras en het koloniale kerkje en de indrukwekkende Incaterrassen van Chinchero.

dag 6 | Privé tour Machu Picchu, 2 1/2 – 3 uur

Vroeg in de ochtend reis je met de trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, het startpunt voor je bezoek aan Machu Picchu. In 2007 is Machu Picchu verkozen tot een van de zeven wereldwonderen. De ontdekking van deze stad geldt als een van de belangrijkste archeologische vondsten van de twintigste eeuw. Niet alleen is de stad met haar verschillende gebouwen indrukwekkend, ook is het de spectaculaire ligging die deze plek zo bijzonder maakt.

dag 7 | City tour Cusco

Cusco, de oude Incahoofdstad, ‘de navel van de wereld’, is een heerlijke stad om te verkennen: de Incaruïnes Sacsayhuaman, de gezellige wijk San Blas, de straatjes met eeuwenoude Incamuren, de Plaza de Armas met de kathedraal, de markt San Pedro en de zonnetempel Coricancha.

dag 8 | terugreis naar Nederland