Atelier PUMA is het eigen label van PUMA trekking en maakt wollen woon & lifestyle producten als kussens, plaids, shawls en omslagdoeken.

In 2013 hebben wij ons eigen label gelanceerd, Atelier PUMA. 

Atelier PUMA houdt Peruviaans vakmanschap in ere en staat voor ambacht, design, comfort, duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen. De unieke producten worden gemaakt van de hoogste kwaliteit alpaca wol.

De kudde alpaca’s van Atelier PUMA levert de natuurlijke kleuren zoals zwart, grijs, chocolade, beige en ecru. Deze wol wordt met de hand gesponnen met een spintol door traditionele Quechua vrouwen hoog in het Andesgebergte in Peru.

Quechua vrouwen uit Parobamba weven luxe shawls waarvan de baby alpaca wol geverfd is met plantmateriaal en cochenille luizen.

Atelier PUMA maakt een exclusieve collectie woon accessoires en shawls. De comfortabele producten zoals kussens, plaids, mutsen, omslagdoeken en shawls worden ontworpen in samenwerking met internationale ontwerpers.

Traditionele spin, verf en weeftechnieken worden ingezet om een eigentijds, duurzaam en uniek product te maken voor de consument in het westen. De eerste samples van nieuwe patronen en kleurcombinaties worden door Atelier PUMA gemaakt. Als het ontwerp en de kwaliteit goed is, gaan we over tot het weven van een kleine productie. Hierbij worden de Quechua vrouwen begeleidt door Atelier PUMA. Zij ontvangen een eerlijke prijs zodat ze de mogelijkheid hebben hun eigen levenssituatie en die van hun families te verbeteren.

Het wolproces, weven en ontwerpen van onze producten is heel intensief en vereist vooral veel tijd, fysieke inspanning, ervaring en creativiteit. Vandaar dat wij een kleine productie hebben en onze producten zeer exclusief zijn.

Met de hand gemaakte shawls zijn uniek: iedere shawl is een kunstwerk op zich en heeft een eigen verhaal.

>Bekijk de film ‘Mi Chalina’ van Kris Vleugels over het verhaal achter onze shawls