Vierdaagse Larestrek en bezoek Machu Picchu

De Lares trek is een prachtige wandeling van drie dagen door het hooggebergte. Je wandelt van Lares in de Lares Vallei via Huacahuasi en Patacancha naar Ollantaytambo in de Heilige Vallei van de Inca’s. Onderweg geniet je van besneeuwde bergtoppen, spiegelende bergmeren en de overweldigende natuur en rust in het hooggebergte. In combinatie met ons Homestay programma is deze tour een unieke gelegenheid om te ervaren hoe de indianen hoog in het Andesgebergte leven. Mogelijk om dag 2 met een groep lama’s de bergpas van Patacancha op te gaan. Dag 4 bezoek je een van de zeven wereldwonderen, Machu Picchu.

Quechua indiaantje onderweg

Programma van dag tot dag

dag 1 | Calca – Lares – Huacahuasi

Per privé taxi reis je via Calca in de Heilige Vallei naar Lares (3.200 meter hoogte) in de Lares Vallei waar je in de ochtend aankomt.

In Lares kun je genieten van de warmwaterbronnen. Een unieke ervaring, waarvoor je je zwemkleding kunt inpakken! Begin van de middag wandel je in ongeveer vier uur naar het bergdorp Huacahuasi (3.800 meter hoogte), dat zeer authentiek is gebleven. 

dag 2 | Huacahuasi – Patacancha

Na een goed ontbijt begin je de tweede dag aan de pittige maar geleidelijke klim van ongeveer vier uur naar de bergpas van Patacancha, 4.450 meter hoogte. Onderweg geniet je van de kuddes alpaca’s en lama’s en overweldigende natuur, rust en ruimte in het hooggebergte. In ongeveer twee – drie uur daal je geleidelijk af naar het bergdorp Patacancha, 3.700 meter hoogte waar je vannacht overnacht.

dag 3 | Patacancha – Ollantaytambo

Vandaag wandel je in ongeveer vijf uur vanuit Patacancha naar Ollantaytambo (2.700 m). Het is mogelijk om een gedeelte met lokaal transport te doen. In de middag heb je de mogelijkheid om het sfeervolle stadje te verkennen. Je kunt heerlijk rondlopen in de kleine straatjes met prachtig uitzicht op de Incaruïne van Ollantaytambo, gebouwd in de vorm van een lama. Uniek is het bewaard gebleven stratenplan van de oorspronkelijke Incanederzetting.

dag 4 | Privé tour Machu Picchu, 2 1/2 – 3 uur

Vroeg in de ochtend reis je met de trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, het startpunt voor je bezoek aan Machu Picchu. In 2007 is Machu Picchu verkozen tot een van de zeven wereldwonderen. De ontdekking van deze stad geldt als een van de belangrijkste archeologische vondsten van de twintigste eeuw. Niet alleen is de stad met haar verschillende gebouwen indrukwekkend, ook is het de spectaculaire ligging die deze plek zo bijzonder maakt. 

Meet the indigenous people of the Andes | Ontmoet de hooglandindianen

Homestay in Huacahuasi is a unique opportunity to participate in indigenous Quechua culture. They strongly maintained their traditions. In the valleys the inhabitants carry out agriculture on a small scale, and along the steep mountainsides they look after large herds of llamas and alpacas. The women spin their own wool and weave traditional clothing, and the men work the land. Many indigenous people of the Andes still speak the ancient Indian language, Quechua. You eat together with the family and stay in their house.

Homestay in Huacahuasi is een unieke gelegenheid om te ervaren hoe de indianen in de hooglanden leven. Vanuit Lares in de Lares Vallei wandel je in ongeveer vier uur naar het bergdorp Huacahuasi (3.800 meter hoogte), dat zeer authentiek is gebleven. Na de lunch bezoek je met de herder de kudde lama’s en alpaca’s. Het is prachtig om deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving te ontmoeten. De volgende dag wandel je in ongeveer drie uur over een prachtig bergpad terug naar Lares. Onderweg geniet je van de veranderende vegetatie van het kale berglandschap in het hooggebergte naar het struikgewas in de vallei. In Lares kun je genieten van de warmwaterbronnen. Een unieke ervaring, waarvoor je je zwemkleding kunt inpakken! 

Je overnacht in het huis van een lokale Quechua familie.  De omstandigheden zijn eenvoudig maar de grote gastvrijheid van de lokale bevolking, het gevoel van vrijheid, de heerlijke maaltijden en de ervaring van een compleet ander leven maken deze ervaring tot een om nooit meer te vergeten!