Vierdaagse Koffietour en bezoek Machu Picchu

Tijdens de koffietour verblijf je bij lokale koffie- en fruitboeren in de hoge jungle van Peru. Je maakt een aantal mooie wandelingen en eindigt aan de voet van Machu Picchu. Een verblijf op een biologische koffieboerderij is een unieke mogelijkheid om het leven van de lokale bevolking te ervaren. 

Koffiebessen

Programma van dag tot dag

dag 1 | Urubamba – Huayopata

Huayopata, 1350 m, ligt aan de weg van Ollantaytambo naar Quillabamba, over de bergpas Malaga, op ongeveer drie uur rijden van Urubamba in de Heilige Vallei. Tijdens de prachtige rit zie je het landschap veranderen van het kale berglandschap van het hooggebergte naar het landschap van de hoge jungle met koffie- en fruit plantages. Hier wonen Julia en José samen met hun kinderen, een uiterst vriendelijke en gastvrije familie.

Na de lunch geeft Julia een rondleiding over de plantage van de familie. Leer je over het verwerkingsproces van de cacaobonen , ontdek je het natuurlijk evenwicht van de ecologische fruit- en koffieteelt en proef je een grote variëteit aan fruit!  

dag 2 | Huacayupana

Vanmorgen reis je met de taxi (+/- 45 minuten) naar het begin van een oud Incapad. Hiervandaan begint de wandeling van ongeveer 3 uur naar koffieboer Alejandro. In de middag geeft Alejandro een rondleiding over de koffieplantage van de familie, leer je over de koffieoogst en het verwerkingsproces van de koffieboon.

dag 3 | Aguas Calientes

Na het ontbijt wandel je in ongeveer 45 minuten naar de onverharde weg waarvandaan we een taxi nemen die ons in  ongeveer een uur naar de thermale baden Colcamayo brengt. Hier kun je genieten van het heerlijk warme water. Eind van de ochtend reis je met de taxi (+/- 30 minuten) naar het treinstation Hidro Electrica. Na de lunch wandel je in ongeveer 3 uur naar Aguas Calientes. Hoog boven je zie je de verborgen Inca stad Machu Picchu al liggen. Overnachting in Aguas Calientes.

dag 4 | Privé tour Machu Picchu, 2 1/2 – 3 uur

In 2007 is Machu Picchu verkozen tot een van de zeven wereldwonderen. De ontdekking van deze stad geldt als een van de belangrijkste archeologische vondsten van de twintigste eeuw. Niet alleen is de stad met haar verschillende gebouwen indrukwekkend, ook is het de spectaculaire ligging die deze plek zo bijzonder maakt.